Tommys

stoppa plågsamma ljudförsök

Idol igen

 Nu har årets upplaga av programmet Idol, äntligen, Kommit till slutet.

  Dessa plågsamma ljudförsök, får ett , efterlängtat, slut.

 Att ta del av dessa, vilseledda, örhoppningsfulla kandidater, till den intetsägande, titeln; Idol,

 Varje vecka försöka tillfredställa profsenijuryn, med sina  Ylande, målbrottsprestationer, är  en , mindre njutbar, upplevelseför musiker, sånglpedagoger och musikalisk publik i allmänhet.

 

 Dessutom betyder ”idol” ;förebild något att se upp till och dyrka. Dessa ” kandidater till denna, TV.uppmärksamhetens, genväg. Har mycket arbete framför sig , innan de kankallas Idoler.  Sluta ge dem förhoppningar omnågot  som kanske aldrig inträfar.

 

 Ett.tydlig rådande problem för många som vill hitta en genväg till ettliv som underhållare, är attmånga aldig fått lära sig grunderna för sång.  Rådande  uppfattning, verkar vara att; o mn inte hittar den rätta tonen i en melofin, ökar man bara volymen och skriker lite högre samidigt, som man åker kana nellan alla toner, man hittar/ s k Weiling), i förhoppningen om att någonstans , råkam träffa rätt.  Varför törs inte,lärare och närstående, tal omför dessa,  barn och ungdomar att det de gör, inte alltid, låter så bra som de själva tror. Om någon missar att ta till sig marematikens algebra, får de oftast hjlp abv någon som visar hur deskall göra för att det skall bi rätt och rktigt. Låt denna  sortens vuxen/ lärar-stöd, ocksågälla musik och sång. Istället för att uppmuntra tillnågot som inte håller måttet i  krådande konkurrens. Återinför sång, som ett ämne i grundskolan.