Tommys

äganderätten och allemansrätten hotas

 Allemnsrätten och äganderätten hotas av  orimligt beslut

Skogen är en av landets absolut viktigaste näringsgrenar, den skapar jobb, tillväxt och stora exportinkomster. Men hotet mot skogen och äganderätten är stort. Staten och regeringen urholkar äganderätten med nya regler och lägger dessutom under sig nya reservat som man sedan inte sköter om.

Detta var en viktig förstasides-nyhet nyligen i  regionala medianyligen.

 Nu har staten förlorat möjligheten att leva upp till detta då; statlig egendomsförvaltning överlåtits till enskilda föreningar, med särintressen. Statens roll som; förvaltare av svenska folkets resurser har därmed avslutats. Med oanade, framtida, sekvenser för ”äganderätten. Vilka markägare står, härnäst i   tur för att få sin mark konfiskerad och omvandlad till betesland för annan boskap än den egna.

 Ytterligare en fråga som bör få ett svar är; hur sker beskattningen av de fastighetsområden som nu blivit aktuella? Varje markägare taxeras för markens värde samt den potentiella avkastningen. Om en byförening är markägare torde väl samma regler gälla även där, men frågan har aldrig belysts.

Med vilkenrärtt, krävs att enskilda markägare, skall ha skyldighet att upplåta sin skogsmark förannan näringsverksamhet,än den egna.? Är ”Allemansrätten” härmed avvecklad till förmån för särinressen?

 Med en grundlagsskyddad

”äganderätt” hade dessa problem kunnat undvikas.

I stället för allemansrätt har vi fått”allemansskyldighet”!

Ingen annan verksamhet med levandedjurhållning som affärsidé har samma möjligheter att  påeget beåg inta annans mark och kräva inflytande över hur den skal brukas, samt hävda monpolpå beslut om tillträde till området.

 Enligt företrädarna för girjas; skall all erksamhet verka till att prioritera renen.

 Människa blir en statist som skall lock till sig fler turister som vill betala för att få beträda det heliga markerna. (obs; ironi)!