Tommys

Kärnkraft-miljövänligast

  Strandhäll och regeringen, vägrar a till sig nödvändig knskap

 Nu när statsrådet Annika Strandhäll, lovat att datumskall fastställas för beslut iom slutförvaring av utbränt känt kärnbränsle, gtågar ma sig, varför  icke regeringen,med desstillgång till expertis, har tagit till sg modern  forkning,unska ocj teknik.  Redan den förre Löfv´rn-regeringen hade tillgång till detta utn att  förstå vidden av denna kunskapoch total mållåsning på Frågan om slutförvar i 100,000 år med  en monumental övervakningkostnad som kommer att gå i arv till kommande generationer om  s-regeringen tillåts fortsätta blunda för den teknik som affektivt och samhällekonomiskt,kan lösa problemen med utbränt kärnbränsle. Metoden heter MOX-bränsle

Möjligt att återanvända kärnbränslet Detta kommer att gynna Norra Sverige och övriga glesbygdsområden.

Ed tanke på att Nrrbotten visar en stor potential, att bli; det mest innovativa, teknikbejakande länet i Sverige kansk det också kan finnas  skäl till att utveckla redan befintlig  energiproduktion till Nya tekniker för framtiden. Kunskapen och förutsättningarna synes mycket goda i detta län.

  

I den pågående debatten om olika energislag för ett, allt mer elslukande samhälle lärde jag mig något om återanvändning av kärnbränsle.   Något som är återanvändbart och garanterat fossilfritt borde vara drömmen för alla gröna återvinning förespråkare. Med lite god politisk vilja och mod kan forskning och utveckling starta omgående eftersom en hel del kunskap finns i branschen.

 upparbetning av använt kärnbränsle tar vara på uran och plutonium, som kan användas för att tillverka så kallat mox-bränsle. Det kan användas ytterligare en gång i dagens reaktorer.

 De faktaresistenta politker som inte vll ta ill sig ny teknik och kunskap, borde tänköver sitt uppdrag