Tommys

Myten omfolkhemmet

 
 
 

Myten om folkhemmet och välfärden.

I mer än 80 år ,sammanlagt, har Sverigeregerats av socialdemokraterna med deras

 Liberala socialism som samhällsbyggande idé.

  Trots allt så har det socialistiska arvet varit tydligare än det liberala.

 I geneationer har svenska flket levt i det sociodemografiska experimentsamhället

 Om blev ett resultat av  den s k sociala ingenjörskonsten som omhuldades och

Emfaserades av Gunnar och Alva Myrdal.  Trots att begreppet Folkhemmet.

 Togs till svenska folkets hjärtan, blev det aldrig det som begreppet ”folkhem”,

 Innebar för den befolkning som till största delen  bodde utanför de urbaniserade områdena.

 Folkhems drömmens röda stugor och granskogens sus, förblev en dröm.

  Ett politiskt,  smart drag av Per-Albins ministär var att låta alla Folkskolans elever, hämta sin  kulturella identitet ur den läsebok  för Folkskolan som gav alla samma språk och grundvärderingar. En pedagogik, unik som saknade motstycke i den övriga civiliserade världen. Framför allt vid industrialismens genombrott i samhället, blev denna gemensamma rikslikare ovärderlig i skapandet av det socialistiska samhället utan störande planekonomiska inslag. Emellertid ger oss Vår historia vittnesbörd om hur  Kapitalets företrädare; riskkapitalister , men också begåvade och driftiga entreprenörer, bidrog till det ekonomiska välstånd på vilkets grund vår välfärd vilar.

 Det var Kapitalister som Lars Magnus Ericsson,  Gustaf de lavall, Hjalmar Lundbom,  Rausing, Kamprad, medd flera som  till största delen är grundare av det välstånd som vi än i denna dag åtnjuter i form av en välfärd som kunde sett å oerhört mycket sämre ut om  de sociala planekonomiska kraferna hade fått agera samhällsbyggare på egen hand.  Sverige fövandlades från ett socialistiskt utopia till en praktisk välfärdsstat byggd på det fria kapitalet och  den fria företagsamheten.vi kall inte heller glömma bort; Sven Wingquist som är mannen bakom SKF som sedan1907 har skapat tusentalsarbetstillfällen  i landet. Denna industriman  är dessutom upphovsman till den sveska industrins klenod; Volvo.

 Ytterligare en Kapitalstark välfärdsbyggare har vi i Axel AxelssonJohnonsson som gett den tunga industrin ordentlig grund.

Med hänvisnig till det anförda konstaterar vi att; Kapitalet och kapitalisterna i Sverige bidragit och bidrar till landets välstånd och välfärd. Låt oss slippa juvenila påstående om att politiska beslutsförsamlingar, med hushållens pengar, bygger en välfärdsnation.

Politiker är väldigt sällan entreprenörer och behöver inte justera underskott med.

 

 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: